През зимата имаме нужда от "силна" храна. Свинското месо присъства в почти всяка рецепта на българската трапеза, така че днес ще ви предоставим 3 много лесни рецепти, които ще приготвите с лекота.
Свинско със зимни подправки и ябълки
Необходими продукти:
500 г свинско месо (нарязано на кубчета)
2 ябълки (нарязани на ситни парчета)
1 глава лук (ситно нарязан)
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка сушен риган
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган на средна температура и задушете лука до омекване. Добавете свинското месо и го запържете до златисто. Прибавете нарязаните ябълки, кимиона, ригана, солта и черния пипер. Продължете готвенето до омекване на ябълките. Сервирайте топло.
Печено свинско с картофи и розмарин
Необходими продукти:
1 кг свинско бутче (нарязано на порции)
1 кг картофи (нарязани на дебели филийки)
3 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка черен пипер
2 чаени лъжички сушен розмарин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете свинското и картофите в голяма тава. Смесете зехтина, солта, черния пипер и розмарина и полейте равномерно сместа върху съставките. Печете във фурната за около 45-50 минути или докато месото и картофите станат златисти.
Свинско със зеле и картофи
Необходими продукти:
500 г свинско филе (нарязано на ленти)
1 глава зеле (нарязано на тънки ленти)
4 средни картофа (нарязани на кубчета)
1 глава лук (ситно нарязана)
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
На среден огън загрейте олиото в голям тиган и задушете лука до омекване. Добавете свинското месо и го задушете до побеляване. Прибавете зеле и картофи, кимиона, черния пипер и солта. Гответе под капак, докато зелето и картофите станат меки. Сервирайте топло с пресен копър или магданоз.
0 | 0 |