Един вкусен дюнер винаги е добра идея. Ако имате възможността да си го приготвите сами, още по-добре. Ето как:
Необходими продукти:
500 грама свинско месо (може и пилешко)
1 глава лук, нарязан на тънки филийки
1 чаша кисело мляко
2 скилидки чесън, накълцан на ситно
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици червен пипер
1 супена лъжица кимион
1 чаена лъжица сол
питки за дюнер
Зелена салата, домати, краставици
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на тънки филийки с дебелина около 1 см.
В купа смесете половината киселото мляко, зехтина, половината чесън, червения пипер, кимиона и солта и разбъркайте добре.
Поставете месо в купата с марината и разбъркайте добре. Оставете да почива в хладилника за около 1 час.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Изсипете местото в тава и печете около 15-20 минути, като разбърквате от време на време, докато стане златисто.
Разбъркайте киселото мляко с останалия чесън. Затоплете леко питките и ги намажете с този сос.
Нарежете зелената салата, доматите и краставиците на тънки филийки.
Подредете филийките месо върху питките, след това добавете нарязаните зеленчуци. Навийте питката и завийте с алуминиево фолио или хартия за печене, за да бъде по-лесно за хапване.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |