Рецепта за домашни дюнери

Рецепта за домашни дюнери
unsplash

Един вкусен дюнер винаги е добра идея. Ако имате възможността да си го приготвите сами, още по-добре. Ето как:

Необходими продукти:

500 грама свинско месо (може и пилешко)

1 глава лук, нарязан на тънки филийки

1 чаша кисело мляко

2 скилидки чесън, накълцан на ситно

2 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици червен пипер

1 супена лъжица кимион

1 чаена лъжица сол

питки за дюнер

Зелена салата, домати, краставици

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на тънки филийки с дебелина около 1 см.

В купа смесете половината киселото мляко, зехтина, половината чесън, червения пипер, кимиона и солта и разбъркайте добре.

Поставете месо в купата с марината и разбъркайте добре. Оставете да почива в хладилника за около 1 час.

Загрейте фурната на 220 градуса.

Изсипете местото в тава и печете около 15-20 минути, като разбърквате от време на време, докато стане златисто.

Разбъркайте киселото мляко с останалия чесън. Затоплете леко питките и ги намажете с този сос.

Нарежете зелената салата, доматите и краставиците на тънки филийки.

Подредете филийките месо върху питките, след това добавете нарязаните зеленчуци. Навийте питката и завийте с алуминиево фолио или хартия за печене, за да бъде по-лесно за хапване.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay