3 зони от тялото, които не знаете, че трябва да ексфолирате

3 зони от тялото, които не знаете, че трябва да ексфолирате

Много любители на грижата за кожата се кълнат в пилинга на лицето, независимо дали става въпрос за химически AHA/BHA серум, буркан с ретинол или копринен, луксозен ексфолиант. Работата е там, че обръщаме толкова много внимание на поддържането на лицата си, че сме склонни да пренебрегваме останалата част от тялото си. Най-големият орган на нашето тяло буквално се простира от скалпа до петите на крака и напълно заслужава солидна доза ексфолиант поне един път в седмицата. Днес ще ви разкажем за някои ключови области, които може би пропускате при грижата за тялото си.

Скалп

Естествено здравият скалп преминава през собствен процес на ексфолиране. Въпреки това, ако сте се борили с пърхот прекомерно омазняване или остатъци от продукти или дори липса на растеж, ексфолирането на скалпа може да ви помогне. Специалисти посочват, че то е от съществено значение за здравия скалп, защото премахва всякакви натрупвания, стимулира растежа на косата, предотвратява пърхота и сухотата на скалпа и помага да се сдобием с лъскава, здрава коса. За да ексфолирате, трябва да разтривате продукта с кръгови движения с върховете на пръстите си, като по този начин ще остраните нежно мъртвите кожни клетки от скалпа си.

Лакти

Има причина коленете и лактите ви да изглеждат сухи и напукани. Тези ставни зони се огъват напред-назад през целия ден, а също така имат по-малко маслени жлези, които да ги поддържат овлажнени. Може дори да сте забелязали, че те са по-дълбоко пигментирани от други области на тялото ви.

3 зони от тялото, които не знаете, че трябва да ексфолирате

Дерматолози обясняват, че при определени типове кожа натрупването на кожа по лактите и коленете може да доведе до хиперпигментация. За правилно ексфолиране те препоръчват да търсим продукти с млечна киселина, урея, гликолова киселина и/или салицилова киселина. Ретиноидите също могат да помогнат за регулиране на оборота на епидермалните кожни клетки, което може да помогне за предотвратяване на натрупването им.

Деколте

3 зони от тялото, които не знаете, че трябва да ексфолирате

Въпреки всекидневната грижа за кожата, деколтето остава на заден план. При нанасяне на ексфолиращ продукт на лицето не забравяйте да разнесете от него и надолу по шията. Не пропускайте също да хидратирате след това със стандартния ви хидратиращ крем, за да постинете максимално бляскав резултат!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay