4 безотказни съвета за отслабване

4 безотказни съвета за отслабване

След години на борба с теглото си, д-р Еми Хосода решава да използва своя опит в холистичното здраве и функционалната медицина, за да създаде персонализиран план за себе си. От нейната генетика до чревния ѝ микробиом, сертифицираният лекар казва, че е взела предвид всичко това, когато е създавала диетичния си режим, който ѝ е позволил не само да свали 45 кг, но и да запази теглото си. 

Д-р Еми Хосода, която в момента е на 50 години, споделq най-полезните си съвети за отслабване във видео в TikTok. Нека се потопим в нейните тайни за свалянето на тези килограми и задържането им.

Спрете да броите калориите, а обърнете внимание на захарта

Д-р Хосода обръща внимание на съдържанието на захар в храната, тъй като то може да повлияе на нейните нива на инсулин и кръвна захар и съответно да доведе до наддаване на тегло. Яденето на твърде много захар не само ни кара да напълняваме, но също така увеличава риска от диабет или предиабет.

Д-р Хосода не определя никакви калорични цели или ограничения, тъй като броят на калориите, от които се нуждае човек, може да варира значително в зависимост от нивото на активност и метаболизма му. Освен това подходът с примене и изразходване на определен брой калории не винаги работи, тъй като броят на калориите не винаги е показателен за хранителната стойност на храната.

ВОДА

Вторият съвет от д-р Хосода е да бъдете добре хидратирани, когато се опитвате да отслабнете, тъй като хората често бъркат жаждата с глад. Тя предлага да пиете между 15 и 30 мл вода на килограм телесно тегло и да коригирате количеството в зависимост от нивото на вашата активност. Колкото по-активни сте през деня, толкова повече се потите и толкова повече вода трябва да пиете, за да се поддържате хидратирани.  

Д-р Хосода обаче казва, че има изключение от това правило за хора с бъбречно заболяване, сърдечна недостатъчност или нисък натрий. Те трябва да се консултират с лекари относно това колко вода трябва да пият дневно, за да избегнат всякакви потенциални рискове за здравето.

Спете достатъчно

С напредване на възрастта може да стане по-трудно да си осигурим спокоен нощен сън. Но е изключително важно да дадете приоритет на съня, когато се опитвате да отслабнете, тъй като липсата му е свързана с наддаване на тегло. И докато д-р Хосода каза, че приема магнезиеви добавки за по-добър сън, няма много изследвания, които са направени, за да се потвърди тази връзка. 

Силови упражнения

С напредването на възрастта телата ни започват да се променят и губят своята сила и жизненост, поради което е от съществено значение да включим силови тренировки в рутинните си упражнения. Д-р Еми Хосода установява, че изграждането на мускули чрез силови тренировки е по-полезно за нея, отколкото да разчита само на кардио упражнения. 

Според Националния институт по здравеопазване възрастните, които достигнат 50-годишна възраст, могат да започнат да изпитват проблеми с мобилността и загуба на мускули. Следователно за тях става изключително важно да се съсредоточат върху борбата с тези проблеми, свързани с възрастта.

 


@doctor.emi 5 things I would ALWAYS do as a doctor who lost 100lbs and kept it off. #doctoremi #learnontiktok #weightlosstransformation #weightloss ♬ Stuck In The Middle - Tai Verdes
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay