4 лесни стъпки за приспиване на бебе

Бебето ви ще заспи за секунди!

4 лесни стъпки за приспиване на бебе

Приспиването на бебето бързо може да бъде трудно, тъй като биологичните им часовници започват да се развиват едва след като навършат 3 месеца. Повечето родители се надяват, че времето за сън с тяхното мъниче ще бъде спокоен и ангелски момент, но това не винаги е така.

4 лесни стъпки за приспиване на бебе

Ще ви представим 4 лесни стъпки за приспиване на бебе: 

1. Опитайте се да накарате бебето да се съсредоточи върху едно нещо

Тази първа техника е ясна и прави чудеса. Естествено, бебетата са много любопитни и очите им се движат навсякъде, защото искат да видят обкръжението и заобикалящата ги среда. Така че, ако можете да накарате очите на бебето да се съсредоточат върху едно конкретно нещо, особено ако това нещо е над хоризонталното им ниво на очите, очите им бързо ще се уморят и в крайна сметка ще ги затворят.

4 лесни стъпки за приспиване на бебе

2. Успокойте бебето, като прекарате ръката си около лицето му

Втората техника също е лесна за изпълнение и работи още по-добре, ако бебето ви вече е сънливо. Започвате с преминаване на ръката, внимателно и без докосване, по лицето на бебето. Продължавайте да обикаляте наоколо, а не напред-назад. Повторете това няколко пъти, докато бебето заспи.

4 лесни стъпки за приспиване на бебе

3. Леко го поклащайте, докато заспи

Третата техника работи, като дава усещане за дезориентация, подобно на люлеенето на люлка. Докато бебето е в ръцете ви, поставете ръката си върху дупето на бебето и започнете внимателно да мърдате. Това също ще доведе до леко мърдане около главата му, което ще даде усещане за дезориентация, което може да вкара бебето ви в по-дълбок сън.

4 лесни стъпки за приспиване на бебе

4. Съберете всичко за най-добър резултат

Тази последна техника включва всички предишни трикове и повече, като люлеене на бебето, мърдане, триене на пръсти, подаване на ръка и т.н. Ключово е да започнете да правите всичко малко по-бързо и след това да го забавите с течение на времето, докато бебето е дълбоко заспало.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay