4 мита за чая, на които трябва да спрем да вярваме

Чаят е полезен, но не вярвайте на всичко, което прочетете

4 мита за чая, на които трябва да спрем да вярваме

Чаят наистина е много полезен по отношение на здравето ни. Изследванията доказват полезните действия на чая и се нарежда на второ място, след водата, при най-полезните напитки. Чаят защитава сърцето, детоксикира организма и предотвратява инсулт. Но не вярвайте на всичко, което чуете за чая. Ето 5 мита за него:

  1. Млякото в чая премахва полезното му действие

    Последните изследвания опровергаха тази теория. Доказано е, че количеството катехини (антиоксиданти, които намаляват риска от някои видове рак), което се абсорбира от организма е едно и също както с мляко, така и без.

  2. Черния чай съдържа повече кофеин от зеления

    Това не е така. Всеки чай съдържа кофеин и то голямо количество. Има много фактори, които определят количеството на кофеина, като например как се е отглеждал чая, обработката на листата. Как се запарва чая също е от голямо значение.

  3. Зеленият чай ще ви накара да отслабнете

    Според изследванията, зеленият чай забързва метаболизма и ни помага да отслабваме по-бързо. Съставките на зеления чай изгарят мазнините и калориите. Но напоследък все повече започва да се отхвърлят тези теории и да се поставя под въпрос това действие. Да, зеленият чай определено има ползи за здравето, но не е някакво чудо за отслабване. Дори има хора, които се оплакват от разстроен стомах при приема на зелен чай.

  4. Чаят от мента помага при болки в корема

    Вероятно много пъти са ви предлагали чаша зелен чай за успокояване на стомаха, но това не е най-добрата опция. При някои хора чаят от мента утежнява симптомите на ГЕРБ (Гастроезофагеална рефлуксна болест) Ако имате разстроен корем, пийте чай от джинджифил. 

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay