5 признака, че започвате да раждате

Вижте как може да разберете дали наистина раждате или е фалшива тревога

5 признака, че започвате да раждате

Всяка жена, която е раждала, може да потвърди колко е трудно да се разбере дали раждането започва или не. Това е така, защото ранните признаци са неясни и лесно може да се сбърка. Трудно е да разберете тези болки в корема дали са контракции или са от храната, която сте яли снощи. Раждането, както и отглеждането на дете, е изключително трудно, затова ще ви помогнем да разберете дали е време да тръгвате към болницата или е фалшива тревога. Ето ги знаците, които показват започването на раждането.

Изтичане на водите

Изтичането на водите е процес, който хората си представят по доста по-различен начин, отколкото е всъщност. Доста често течността, която изтича е съвсем оскъдно количество, защото главата на бебето пречи да изтече цялата. Все пак няма как да не усетите, когато това нещо се случи. Изтичането на водите означава, че до няколко часа раждането ще започне и трябва незабавно да отидете в болницата, защото изтичането на водите може да доведе до възпаление.

Силни, редовни контракции

Въпреки че контракциите са най-ясния показател за започване на раждането, много жени бъркат контракциите с други болки. Ако контракциите, които имате са силни и чести, това означава, че бебето е на път. Ако болките са друг вид, те ще отшумят и няма да се повтарят толкова често. Контракциите не намаляват до раждането, а напротив-стават все по-силни и по-чести.

Диария

В самото начало на раждането, организмът започва да се освобождава от Простагландина(липидно съединение, което регулира свиването и отпускането на мускулната тъкан), за да се отпусне шийката на матката за раждането. Това обаче може да доведе и до отпускане на червата и диария.

Силни болки в гърба

Обикновено по време на бременността, жените изпитват силни болки в гърба с месеци. Но когато болката стане нетърпима, това може да бъде знак за започване на раждането. Когато бебето тръгне да излиза, то притиска гръбнака и предизвиква зверски болки. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay