5 приложения на ябълковия оцет

Имате ябълков оцет в шкафа? Използвайте го!

5 приложения на ябълковия оцет

Ябълковият оцет е известен като ефективен начин за отслабване, но знаете ли как да използвате всичките му свойства? Оцетът се използва за много ястия и други неща, освен да се пие за отслабване (което не е особено полезно). Ако обаче не можете да свикнете с киселия вкус, а искате да се възползвате от полезните му ефекти, ще ви предложим няколко начина да замаскирате вкуса.

  1. Напитка за отслабване и подсилване на имунната система

    Може да го подсладите с мед или стевия или да го подправите с канела или лют пипер. По този начин, тази чудотворна напитка помага за отслабването и в същото време не е толкова вредна, колкото чистия оцет

  2. Дресинг за салати

    Ако не сте готови да приемете острия вкус на гореспоменатата напитка, опитайте да слагате оцета в салатите си. Просто заменете балсамовия оцет с ябълков.

  3. Рецепти за печива

    Можете да избегнете натрапчивия вкус напълно, ако добавите оцет в печивата, които приготвяте. Има много рецепти за сладкиши, които включват оцет.

  4. Мътеница

    Сложете 1 супена лъжица оцет в една чаша мляко и го оставете за 10 минути, докато се пресече.

  5. Супи

    Използвайте оцет за супите. Почти всяка супа става по-вкусна, след като добавите малко оцет. Освен това, той е полезен за храносмилането.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay