5 страхотни причини да тренирате с медицинска топка

5 страхотни причини да тренирате с медицинска топка

Древните гърци са използвали медицинска топка още от преди 3000 години, за да помагат на пациенти, преминаващи през различни етапи на възстановяване след нараняване. В днешно време тези те се използват в ежедневните тренировки. Способността да тонизират телата, да поддържат здравето на сърцето и да подобряват баланса са само част от предимствата им.

Фитнес топката е страхотен и достъпен начин за рехабилитация, упражнение и подобряване на стойката, който може да се практикува навсякъде.

Предлагайки се с различна тежест (от 1 кг до 10 кг) и форми (с каишки, дръжки, надуваеми и др.), топките за фитнес са практични и много ефективни спортни съоръжения.

Защо трябва да включите в тренировките си фитнес топки?

Развиват точността, баланса и координацията.

Медицинска топка за тренировка може да помогне на спортистите или играчите да увеличат скоростта и точността на движенията си.

Хвърлянето и хващането на фитнес топка самостоятелно или с други хора ще подобри координацията между ръцете и очите, както и баланса на тялото.

Осигуряват универсални тренировки за цялото тяло

Медицинските топки спомагат за тренирането на различни мускулни групи. По този начин можете да получите страхотна тренировка за цялото тяло. Това от своя страна означава изгаряне на повече калории и подобряване на Вашето здраве..

Подобрява социалните взаимоотношения и работа в екип

Докато по-голямата част от упражненията в залите извършвате сами, тренировката с фитнес топки може да се направи с партньор. По този начин се упражнявате, забавлявате и ще подобрите своята работа в екип.

Много от упражненията с медицински топки се изпълняват на земята. За да Ви бъде удобно и комфортно по време на Вашата тренировка, е необходимо да се сдобиете с настилка за фитнес.

За какво служат гумените настилки?

Правилната настилка за фитнес ще увеличи стабилността, ще Ви предпази от наранявания и ще Ви осигури комфорт по време на тренировка. Освен това ще Ви помогне да запазите пода си от надрасквания, драскотини и пукнатини. Когато избирате настилка за фитнес, вземете предвид пространството, вида на оборудването, от което се нуждаете и какви упражнения ще изпълнявате.

Едни от най-предпочитаните са гумените настилки. Те са изключително устойчиви, практични, издръжливи и предлагат нужния комфорт на спортуващите.

Когато избирате своята настилка за фитнес, обърнете внимание на следните важни свойства, които трябва да притежава:

  • Еластичност. Тя е жизненоважна за намаляване на въздействието върху костите, ставите и мускулите, особено ако правите кардио упражнения, йога или пилатес.

  • Сцепление: Независимо от начина, по който тренирате, е абсолютно важно да поддържате баланса си и да оставате стабилни на земята. Ако подът Ви е хлъзгав, шанса да паднете и да се нараните е голям. Тренирайки върху гумена настилка, може да сте сигурни, че ще Ви е удобно и няма да се нараните.

  • Устойчивост: Настилката за фитнес трябва да е устойчива и издръжлива на различните упражнения и силата, с която ги изпълнявате. Тя ще Ви осигури комфорт и защита, като направи тренировката Ви по-приятна.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay