6 неща, които могат да се случат с тялото ви след секс

От вагинален сърбеж до зацапване, ето всички странни начини, по които тялото ви може да реагира след секс.

6 неща, които могат да се случат с тялото ви след секс
Pexels

Вашата рутина след секс вероятно протича по следния начин: гушкане, сладки приказки и ако е време за лягане, да потънете в богат на ендорфин сън. Но понякога тялото ви има други планове. Вагиналният сърбеж, болезнеността и отделянето на секрети могат да направят невъзможно да се чувствате комфортно. Ето шест странни неща, които могат да се случат на тялото ви след секс и как точно да се справите с всяко от тях.

Болката по време на секс може да ви раздразни

На всички ни е казано, че сексът не трябва да боли, но в действителност се случва болезнен секс и може да се дължи на различни причини. Ако сте достигнали оргазъм по време на секс, може да почувствате спазми в матката след това. Актът на физически контакт или сексуална активност освобождава окситоцин и това причинява контракции на маткатаВагиналната сухотастресът и здравословните проблеми като ендометриозата могат да ви накарат да се чувствате болезнени след секс.

Правете това след секс: Ако чувствате спазмите, няма за какво да се тревожите. Но ако болката започне да пречи на сексуалното ви поведение, трябва да посетите своя гинеколог, тъй като редовната болка след секс може да е признак на ендометриоза , фиброиди или дори рак на яйчниците.

Може да изпитате усещане за парене във влагалището

Не се страхувайте (все още) - това парене, което чувствате по време на екскурзията си до банята след секс, вероятно не е някаква страшна инфекция. Може да има известно подуване на вагиналните тъкани и тъй като уретрата е толкова близо до вагината, това може да причини временно парене или смъдене при уриниране след секс. Но ето нещо друго – това парене трябва да е временно (и много, много кратко), така че ако все още изпитвате някакъв дискомфорт часове или дни по-късно, е време да се обърнете към вашия лекар.

Правете това след секс: Не забравяйте да използвате много лубрикант по време на секс, за да намалите дискомфорта.

Може да имате зацапване след секс

Говорим за малко петно ​​от кръв тук или за малка точка тамНо факт е, че гинеколозите често срещат случаи на кървене след секс. Най-честата причина е възпаление на шийката на матката, която се свива по време на секс. Вагината може също така да се разкъса съвсем леко по време на особено груб секс или дори когато сменяте партньора (особено ако има увеличение на размера). Кръвта, идваща от възпалена шийка на матката или вагинални сълзи, обикновено е яркочервена, но ако видите малко по-тъмна кръв, това също не е непосредствена причина за безпокойство - може просто да е малко стара менструална кръв, идваща от матката ви.

Направете това след секс: Почистете се и не се тревожете . Ако някакъв вид посткоитално кървене се случи повече от веднъж, гинекологът трябва да прегледа.

Може да изпитате вагинален сърбеж

Ако се въртите наоколо, опитвайки се да почешете досадния сърбеж, след като сте правили секс, вероятно имате чувствителност към лубрикант, гел или дори презерватив, който току-що сте използвали.

Решение след секс: Ако това се случва редовно, говорете с вашия лекар - той може да поиска да ви тества за алергии към латекс или генитална контактна алергия.

Може да развиете уринарна инфекция

Една на всеки пет жени ще преживее инфекция на пикочните пътища през живота си и е лесно да се разбере защо: сексът е водещата причина за неяСексуалният акт може да прехвърли бактериите от червата във вагиналната кухина и до уретрата, причинявайки тази сърбяща, пареща, болезнена инфекция.

Направете това след секс: Отидете до тоалетната в рамките на 30 минути след секс. Това промива бактериите, които може да са се навили в уретрата ви, и намалява риска от инфекция.

Ако не внимавате, може да се окажете със сериозна инфекция!

Повече от 2 милиона случая на хламидия, гонорея и сифилис са диагностицирани в Съединените щати през 2016 г. - рекорден брой, според доклад от септември 2017 г., публикуван от Центровете за контрол и превенция на заболяваниятаПлюс това, един на всеки шест американци има генитален херпес.

Направете това след секс: Това не е решение след секс – това е нещо, което трябва да правите по време на секс и сте научили за това в прогимназиалния здравен клас: използвайте защита! Презервативите са около 98 процента ефективни при защита срещу заболявания по полов път.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay