Вкусотийка с мед, орехи и бадеми

Вкусотийка с мед, орехи и бадеми

Вкусотийка с мед, орехи и бадеми

Китайският пай е нещо изключително лесно и не особено познато у нас. Като се замисля, обаче, сега е много удачен момент да се запознаете с вкуса му - особено ако постите. А защо не го поднесете като десерт на трапезата на Бъдни вечер, например? Ето и какво ви е нужно, за да спретнете този сладкиш, който макар и без животински продукти, заради ядките и меда е истинска калорийна бомба.

Продукти:

300 г мед

300 г захар

150 г бадеми

100 г орехи

500 г брашно

кора на 1 лимон

1 ч.л канела

Как да го приготвите?

Кипнете в дълбок съд меда и захарта, като непрекъснато разбърквате, за да не се втърди сместа.

В друг по-голям съд смесете орехите, настърганата лимонена кора, брашното и добавете канелата. Към тази смес прибавете меда и захарта. От тази комбинация омесете гладко тесто.

Покрийте го с кърпа и го оставете да престои на стайна температура за 3-4 часа.

Загрейте фурната на около 180-200 градуса градуса.

Разточете тестото, за да се получи блат с дебелина 1 см и го поставете в леко намазнена и набрашнена тавичка. Печете, докато не се появи златиста коричка.

Китайският пай се сервира охладен и нарязан на триъгълничета. Ако е по вкуса ви, добавете към всяко парченце заквасена сметана, поръсена с малко канела.

27 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay