Шоколадовото фондю е една от най-оригиналните идеи за десерт. Подходящо е както за романтична вечеря, така и за вечер, прекарана с приятелки. Изисканите партита също не минават без шоколадов фонтан и ягоди.
"Фондю" е позната дума, но все пак нека да уточним, че произлиза от френски и означава "разтапям". Има различни видове фондю, но най-често се приготвя със сирена или шоколад. Ето как да си приготвите сладкото изкушение - истинска наслада, в която се разтапят сетивата:
Необходими продукти:
200 мл. сметана
350 гр. натрошен шоколад
2 ч.л. бренди, ром или ликьор по ваш вкус
плодове в зависимост от предпочитанията – ягоди, ябълки, банани
Начин на приготвяне:
Сложете сметаната в малък съд и загрейте на умерена температура за не повече от 2-3 минути.
Изсипете натрошения шоколад в горещата сметана и оставете да се разтопи. Разбъркайте внимателно докато се получи хомогенна смес.
След като шоколадът се разтопи добавете двете чаени лъжици алкохол по избор и отново разбъркайте.
По желание може да добавите смлени бадеми, орехи или лешници.
Консумира се топло като плодовете се потапят във фондюто, така че да се покрият с шоколад.
Да ви е сладко!
8 | 1 |