Продукти:
1/2 чаена чаша масло със стайна температура
1/4 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша захар
1 голямо яйце
1 чаена лъжица ванилия
1 и 1/3 чаени чаши брашно
3/4 чаена чаша натрошени обикновени бисквити
1 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
2 големи млечни шоколада
1 1/2 чаени чаши разбити белтъци със захар
Приготвяне:
-
Предварително загрейте фурната на 180°C.
-
Намажете дъното на правоъгълна тава с олио.
-
Разбъркайте маслото и захарта в голяма купа. Добавете яйцата и ванилията. В по-малка купа смесете брашното, натрошените бисквити, бакпулвера и солта, а след това ги добавете към маслото и захарта. Бъркайте бавно докато не получите еднородна смес.
-
Разделете тестото на две равни части. Първата половина разстелете по дъното на тавата. Сложете шоколадите - трябва перфектно да паснат на формата на тавата, ако се налага ги начупете. След това добавете разбитите белтъци със захар, като се постараете слоят да е равномерно дебел. Покрийте с другата половина от тестото.
-
Пече се между 30 и 35 минути, докато леко покафенее. Изчакайте напълно да изстине преди да нарежете и сервирате.
11 | 0 |