Жените са повелителките на web-пространството

Жените владеят интернет

Като че ли се намираме в златната ера на интернет. Разгледайте само следните статистически данни:

 

Facebook – 600 000 милиона потребители 

Twitter – 25 милиарда поста за изминалата година

Tumblr – 1 милиарда посещение на страница за седмица

Zynga - 100 милиарда потребители в Cityville само за 6 седмици 

 

Цифрите говорят сами за себе си – животът днес би бил немислим, без да имаме компютър. Само една малко подробност ни убягва - жените! За дамите web-пространството е като дрога, която няма последна доза – особено когато става дума за социални контакти и онлайн пазаруването. Това е мода, която не остарява.

 

Данните сочат, че в сравнение с мъжете жените прекарват с около 30% повече време в социалните мрежи, а 55% от потребителите, които си осигуряват достъп до Facebook и Twitter чрез мобилните си телефони, също са жени. 74% от онлайн поръчките излизат из под нежните дамски пръсти.

 

Оказва се, че представителките на нежния пол правят изключително разумни инвестиции през интернет. Това важи за студентките, които предвидливо уреждат наемите си за студентско общежитие онлайн – 65% от заявките са на жени.

 

Шерил Сандбърг, изпълнителният директор на Facebook, говори за новото поколение жени, светът, на които се изразява в една дума: Интернет. По данни, предоставени от нея, 62% от съобщенията, коментарите и обновленията в социалния гигант се правят от дами. 71% от всички потребители, които играят на игри, теглят късметчета или цитати във Facebook също са жени. Те имат и 8% повече приятели в сравнение с мъжете.

 

Нищо чудно, че от Amazon.com миналата година пуснаха програма "Amazon Mom"!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay