Дъвка срещу стрес? Да, има и лесни техники за здравословен живот

Дъвка срещу стрес?

 

Прави ежедневно по 30 минути гимнастика. Яж поне пет вида плодове или зеленчуци. Не пропускай разходката след вечеря.

Списъкът със задължителни здравословни навици може да изглежда безкраен и непреодолим. Преди да прокълнеш всички добри, но затормозяващи съвети, чуй това: за да бъдеш здрава не е нужно ревностно старание, само няколко умни, мултифункционални трикчета и почти без усилия можеш да постигнеш чудеса!

Виж как:

 

1. Дъвчи дъвка

Освен за приятен дъх, дъвката се грижи успешно и за намаляване на стреса. Учените са доказали, че редовното дъвчене намалява трайно нивото на хормона на стреса (кортизол) в организма ни.

 

2. Помисли за електронна четка за зъби

Особено ако не си старателна с интраденталното почистване. Разстоянието между зъбите трябва да се почиства поне по веднъж на ден, всеки ден. Много модели електронни четки имат специални приставки за премахване на плаката, както и технология, която ти помага да се отървеш именно от бактериите между зъбите.

 

3. Прави 5-минутна гимнастика

Вероятно знаеш, че може да разбиеш препоръчителната ежедневна 30-минутна гимнастика на три 10-минутни занятия. Експертите твърдят обаче, че и 6 паузи за физически упражнения и раздвижване вършат същата работа.

 

4. Вдигай тежести докато гледаш телевизия

Използвай гири по 2 или 3 килограма. Можеш да си направиш тежестите и сама като напълниш торбичка с каквото намериш под ръка – важното е да натоварваш и двете ръце еднакво.

 

5. Проверка на бенките

Преди да вземеш душ, когато вече и без това си гола, защо не отделиш пет минути за задължителния месечен преглед на кожата и бенките по нея? Трябва да следиш внимателно за: нови бенки, такива които са се променили (станали са по-релефни, по-тъмни или различно оцветени) или са по-големи от гума на молив.

 

6. Носи сама покупките до колата

Това е чудесен метод за тренировка с тежести. Може за допълнително натоварване да се стараеш да паркираш колата си по-далеч от входа на супермаркета, за да походиш повече пеша.

 

7. Добави ленено семе към мюслите или киселото мляко

Тлъстите риби като сьомга, скумрия и риба тон са най-добрите източници на Омега-3-мастни киселини, но ако морските дарове не са любима част от менюто ти, може да ги замениш с ленено семе. Една супена лъжица съдържа 1,000 mg от ценните Омега-3-киселини, което е повече от съдържанието им в сьомгата.

 

8. Не забравяй слънцезащитния фактор

Предпазването от вредните слънчеви лъчи е абсолютно задължителна ежедневна превенция на рак на кожата. Винаги предпочитайте крем и фон дьо тен със SPF фактор.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay