Изчерпателно за миризливите сирена

26.06.2012 | 11:39 по статията работи: Веселина Маринова
"Във Франция има повече сирена, отколкото дни в годината – с всякаква консистенция, от ронливо до почти течно; с всякакъв вкус, от остро като бръснач до кадифената мекота на сметаната; сирена от крави, кози, овце; сирена, подправени с ароматни...

Голямото семейство на пъстървата

13.03.2012 | 15:29 по статията работи: Веселина Маринова
Без значение от кой континент са родом и дали живеят в планинско езеро, или мигрират от океана в реката и обратно; без разлика дали са родом от Азия, от Америка или от Европа и независимо дали става въпрос за балканска, дунавска, охридска, японска,...

Алхимична авантюра от Италия

15.02.2012 | 11:47 по статията работи: Веселина Маринова
При ризотото, също както при другата икона на знаменитата италианска кухня - пастата - всичко тръгва от един-единствен основен продукт. В случая – от ориза. Дали е просто специфичен метод за приготвяне на ориз или тип ястия с интересна история...

Нова година – на вкус и на късмет

31.12.2011 | 11:24 по статията работи: Веселина Маринова
За милиони хора по света, първият ден от новата година е шанс да си разчистят сметките с миналото и да започнат на чисто. Откакто свят светува, празниците са свързани с ритуални храни, но с най-много значения за бъдещето са натоварени ястията...

Бъдни вечер – ритуален правилник

24.12.2011 | 09:22 по статията работи: Веселина Маринова
Съвременни хора сме, но в дъното на душата си всеки има по-малка или по-голяма склонност към суеверие и религиозен мистицизъм. Затова и празник като Бъдни вечер, който у нас е свързан с богат ритуал, необичайно вкусна постна трапеза и куп...

Готови ли сте за Никулден?

05.12.2011 | 11:07 по статията работи: Веселина Маринова
За Николай Мирликийски легендите са като почитателите му – и православни, и католически, и езически. Свят човек, образец на добродетелност и аскетизъм, свети Николай Чудотворец или още Свети Никола е най-прочут като покровител на...

Есенната принцеса

14.11.2011 | 10:02 по статията работи: Веселина Маринова
По стечение на обстоятелствата в природата най-едрият и твърдокор плод-зеленчук, който земята ни ражда, е може би и най-полезният. Ако съдим по мнението на всички експерти, редовното похапване на считаната у нас за твърде обикновена, дори...

Пикантната съблазнителка

27.10.2011 | 11:33 по статията работи: Веселина Маринова
Англичаните казват, че производителите на горчица печелят не от изяденото количество, а от горчицата, която остава по чиниите. Примамливият мирис и представата за пикантния вкус на златистия синапен сос ни кара почти винаги да се полакомяваме...

Чушки, пиперки и родни капии

05.10.2011 | 09:24 по статията работи: Веселина Маринова
В България благословеното време в края на лятото и началото на есента мирише на печени чушки. И при все, че хората без съмнение имат различен вкус, не се е чуло още българин да твърди, че мрази тази миризма.  Напротив, ароматът на печени...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...