Имало едно време една жена, която обичала да пие кафе

"Жената и кафените зърна"

Ние, жените, сме петобойци. Умеем да се впускаме в различни дисциплини и го правим с рекордна скорост и сръчност.

 

Сутрин ставаме за части от секундата, взимаме душ за норматив, обличаме се с препятствия, гримираме се за време и точност.

 

За да успеем да завършим навреме всички дисциплини обаче, имаме нужда от допинг. Както и вие, със сигурност. А и най-вероятно ползваме един дилър, или няколко различни, но все от едно семейство.

 

Сутрешното кафе – най-любим аромат и ритуал, който обаче за съжаление вече е съпровождан от куп спортни занимания.

 

В резултат - поне две трети от сутрините отиваме на работа с подут език и лош спомен от иначе любимата напитка.

 

Ако от сутрешния маратон няма спасение, то добрата новина е, че за изгорения език има и то се казва Coffee Joulies – малки кафени зърна от нетоксична неръждаема стомана, които имат за цел да постигнат две неща: първо, те абсорбират термалната енергия в кафето, когато е прекалено горещо, охлаждайки го до температура, която ни позволява да го пием, три пъти по-бързо от обикновено. Освен това, те освобождават събраната енергия обратно в кафето, като го поддържат правилната температура два пъти по-дълго от нормалното.

 

Това невероятно постижение на термодинамиката се постига, благодарение на специален нетоксичен материал, запечатан в полираната неръждаема стомана, от която са направени магическите зърна. Този материал е направен да се топи при 140 градуса по Фаренхайт и поглъща много енергия, през това време.

 

По този начин Joulies охлаждат кафето ви три пъти по-бързо от нормалното. Един път достигнат ли една температура, специалният материал започва да се втвърдява отново, освобождавайки енергията, която е събрал при топенето.

 

Това е и причината, поради която зрънцата поддържат кафето ви топло, два пъти по-дълго.

 

Колкото по-добре е изолирана чашата ви, толкова по-добре работят Joulies. Достатъчно е да използвате капаче. Причината за това е, че колкото по-малко топлина се губи в околната среда, толкова повече се съхранява в самите зърна.

 

В керамична чаша Joulies ще задържат кафето ви в правилната температура само за няколко минути (защото керамичните чаши са много слаб изолатор – направени са да пазят ръцете ви от изгаряне, а не да поддържат кафето топло). Това разбира се, няма да е проблем, когато сутрин бързате за работа и Joulies ви помагат да изпиете ароматната напитка три пъти по-рано.

 

В добре уплътнена термочаша от друга страна Joulies могат да държат кафето топло за поне 5 часа.

 

А споменахме ли, че Coffee Joulies работят не само с кафе, но и с чай, горещ шоколад, и всяка друга любима гореща напитка.

 

Като съвременната приказа за "Джак и бобеното зърно", но в случая ще е "Жената и кафените зърна"... Дано скоро и в България да имаме възможност да станем част от тази приказка. За момента Coffee Joulies се разпространяват в родината им Австралия и в САЩ.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay