Пригответе си пица по тази рецепта и само след 30 минути ще имате вкусен обяд с италиански аромати. Това може и да не е класическа пица, но със сигурност ще я харесате, а и ще си спестите доста време.
Необходими продукти за 4 порции:
за тестото:
2 ч. ч. брашно
400 г кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
½ ч. л. сол
за гарниране:
1 ч. ч. домати от консерва
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 щипка сушен риган
1 топка моцарела или натрошено овче сирене
2 с. л. настърган пармезан или кашкавал
50 г ситно нарязана шунка, по желание
2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Пресятото брашно се разбърква със солта. Киселото мляко се смесва със содата и се разбърква с брашното с лъжица. Не се меси. Оформя се лепкаво тесто, което се сипва на тънък слой в тавичка, покрита с хартия за печене.
Доматите се нарязват на ситно и се разбъркват с чесъна и ригана. Посоляват се на вкус.
Върху тестото се разпределят доматите, нарязаната на кръгчета моцарела. Поръсва се с шунката и пармезана, полива се със зехтина и се слага да се пече в загрята на 200° С фурна за 15-20 минути.
82 | 0 |