Банановият хляб е класика, но ако искате нещо малко по-различно, може да си направите боровинков хляб. Може да го направите както с пресни боровинки, така и със замразени.
Необходими продукти:
спрей за готвене
2 ч. брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода за хляб
1/2 ч. л. карамфил
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. олио
3/4 ч. кафява захар
1 голямо яйце
1 ч. л. ванилия
кората от 1/2 лимон
3/4 ч. мътеница
1 ч. боровинки
1/2 ч. нарязани орехи
За глазурата:
3/4 ч. пудра захар
2 с. л. портокалов сок
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе формата, в която ще печете хляба и я напръскайте със спрей.
В голяма купа разбийте брашното, солта, содата, карамфила и индийското орехче.
В средна купа разбъркайте маслото, захарта, яйцето, ванилията и кората. Добавете мътеницата и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте. Добавете и боровинките и орехите.
Изсипете сместа в подготвената форма и печете около час.
Междувременно направете глазура: В малка купа разбъркайте пудрата захар и портокаловия сок.
Когато хлябът е готов, оставете да изстине 15 минути, след това залейте с глазура целия хляб, докато е още топъл. Оставете глазурата да попие, докато хлябът се охлажда. Оставете да се охлади напълно, преди да го нарежете.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |