Повечето хора обичат да си хапват хляб. А когато е чеснов, още по-добре. А когато е пълен със сирене Бри- ще си оближете пръстите! Ето как да приготвите вкусен чеснов хляб, пълен със сирене Бри:
Необходими продукти:
1 по-голяма багета или 2 по-малки
6 с. л. масло, разтопено
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. сол
щипка червен пипер
1 ч. настъргана моцарела
около 200 грама сирене Бри
1/4 ч. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хартия за печене в една тава.
Вземете нож за хляб и направете няколко прореза на багетата, като внимавайте да не я разрежете докрай.
В малка купа комбинирайте маслото, чесъна на прах, солта и червения пипер.
Намажете хляба с тази смес обилно, като намазвате и прорезите.
Нарежете сиренето Бри на тънки филийки и напълнете прорезите със сирене Бри и с моцарела.
Накрая поръсете с пармезан.
Печете около 15 минути, докато сиренето се разтопи и хляба се запече, около 15 минути.
Поръсете с пресен магданоз преди да сервирате.
Сервирайте хляба топъл.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |