Обожавате класическото доматено Гаспачо, но искате да разнообразите? Ето добра идея за малко свежест в менюто. Авокадото е просто прекрасно!
Продукти:
(за две порции)
3 бр. авокадо
2 ч.ч. доматен сок
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин (extra virgin)
2 с.л. балсамов оцет
5 стръка нарязан на ситно зелен лук
1 малка краставица
1 люта чушка
1/2 ч.л. пресен джоджен, ситно нарязан
скилидка чесън, ситно нарязана
1 домат
1 червена чушка
1 лайм
готварска сметана
сол
черен пипер
За крутоните:
4 филии хляб
3 скилитки пресован чесън
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете всичките три броя авокадо на ситно, към тях добавете чесъна и ги разбийте с миксер докато не станат на пюре. Добавете към сместа лимоновия сок, зехтина, оцета, захарта, солта и джоджена. Нарежете на ситно домата, лука, краставицата, лютите чушки и червената чушка и разбъркайте. Оставете в хладилника за около 12 часа.
Премахнете кората от филиите, нарежете на кубчета. В сгорещената мазнина добавете чесъна и червения пипер и запържете хапките, докато се покрият равномерно с мазнина. След това ги запечете в тавичка, докато се зачервят. Охладете ги преди да поднесете.
Сервирайте супата охладена, с крутони, малко сметана за топик и резен лайм за овкусяване.
3 | 0 |