Какво е значението на букет хортензии?

Какво е значението на букет хортензии?
pixabay

Хортензиите са растения с голяма красота и разнообразие от цветове. Но освен естетическия си вид, Те също имат важно символично значение. В популярната култура значението на хортензията е свързано с благодарност и хармония, както и с честност и доброта. Неговата символика обаче може да варира в зависимост от културата и традициите.

Освен това цветът на хортензиите също има специфично значение. Поради тази причина хортензиите са чудесен вариант за подарък за много различни поводи, тъй като могат да предадат конкретно послание чрез цвета си. В цялата тази статия ще проучим подробно символиката и значението на хортензиите и как могат да се използват в различни контексти, или като подарък при специални поводи, или за украса на дома ни. Надявам се тази информация да ви е интересна.

Какво символизират хортензиите?

Значението на хортензия доста е широко. Тези красиви цветя могат да символизират хармония и благодарност, но също и доброта и честност. В някои случаи те са свързани с приятелство и преданост. В Китай хортензиите символизират честност и искреност. Освен това те са много често срещан подарък както за приятели, така и за близки.

Освен това в цветарството, цветът на хортензиите може да има специфично значение. Нека разгледаме няколко примера:

  • Значението на сини хортензии: Те символизират искреност, лоялност и уважение. Те могат да се използват и за изразяване на благодарност и признателност към приятел или член на семейството.
  • Значение на лилавите хортензии: Те символизират благодарност и се използват за изразяване на благодарност към някого.
  • Значение на червените хортензии: Те символизират любов и страст. Те са отличен вариант за подарък за специален човек.
  • Значение на бели хортензии: Те символизират невинност, чистота и уважение. Те се използват за почитане на някого или за изразяване на съболезнования на погребение.
  • Значение на жълтите хортензии: Те символизират безкористна любов и приятелство. Те са отличен вариант за подаряване на близки приятели.
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay