Соул магия

Концертът на Jamie Woon ще разказва соул приказки

Соул магия

Някои музиканти умеят да галят душата и да се докосват до най-съкровените мисли. Jamie Woon е едно от имената на съвременната соул сцена, което успява да омагьоса публиката си с чувствени мелодии и нетипичен глас.

На 7 декември англичанинът ще превърне сцената на Sofia Live Club в соул трибуна, заедно с пост-дъбстеп продуцента и диджей David Kennedy, известен още като Pearson Sound.


Всъщност Jamie Woon се прослави в музикалните среди през тази година. В началото ѝ той бе включен в класацията на BBC Sound of 2011 за изгряващи музиканти, където зае почетното четвърто място. Последва издаването на дебютния му албум Mirrorwriting, а след огромния му успех Woon присъства в завиден брой големи фестивали като Гластънбъри.

Музиката му е повлияна от легенди като The Police, Radiohead, DJ Shadow, Massive Attack, Cinematic Orchestra и най-вече Stevie Wonder. Парчетата му се състоят от дълбок бас и меланхоличен ритъм, а нежният глас на англичанина идеално допълва магическото звучене.

За David Kennedy също има какво да ви разкажем. Диджей, който си пада по иновациите и е смятан за лицето, което движи британската дъбстеп музика напред. Ремиксирал е звезди като  Radiohead, M.I.A и David's Lyre, а в нощта на 7 декември ще се качи на сцената заедно с Jamie Woon.

Малко са случаите, когато двамата са се срещали на една сцена заедно, макар колаборациите им да датират от 2007 година. Истински шанс е за българската публика да ги види в целия им блясък и да чуе какво са им подготвили английските музиканти.

Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim за 30лв, а в деня на събитието те ще бъдат с 10лв отгоре.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay