"Ангелски очи"- най-новата тенденция в света на грима

Тенденциите в грима непрекъснато се развиват, така че не трябва да е изненада, че започваме 2023 г. с нова такава. 

Както подсказва името, тенденцията "ангелски очи" е свързана със създаването на ангелски външен вид с "очите ви в центъра на вашия грим", казва знаменитият гримьор Джой Аденуга. Вероятно сте го виждали на знаменитости като Дуа Липа, Мили Боби Браун и Лори Харви.

Меката, блестяща визия е полярната противоположност на епохата "Tumblr" и "Indie sleaze", в която навлизаме едновременно, и нейното съществуване доказва, че има по нещо за всеки в света на гримовете.

И така, какво представлява? Гримът "ангелски очи" в най-истинската му форма включва бели сенки за очи или очна линия, но не е необходимо да се ограничавате до този един цвят. "Класическата "ангелска" тенденция е да се използва предимно бяло, цвят, който повечето хора не носят обикновено", казва Аденуга. "Друг начин, по който можете да пресъздадете тенденцията от вкъщи, е като смените бялото с цветни, но матови нюанси като ярко лилаво, небесно синьо, ментово зелено и други."

Просто се уверете, че избраният от вас цвят е ефирен, в идеалния случай с блясък или лъскаво покритие. 

Красотата на "ангелските очи" е в простотата– това не е тенденция, която изисква да смесвате няколко цвята върху клепачите си. Идеята е да има само един цвят, а колко наситен ще бъде, зависи от вашите предпочитания. Също така се съчетава добре както с цялостно гримирано лице, така и с естествено изглеждаща кожа, без тежък грим.

Струва си да се отбележи, че носенето само на бели сенки за очи със сигурност не е нова концепция – разцветът на тази тенденция беше в началото на 2000-те години, но сега се завръща с пълна сила. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay