Когато се откажете от захарта...

Това е едно от най-трудните решения, които може да вземете

Когато се откажете от захарта...

Повечето статии, които виждате в интернет са за това, колко е полезно за здравето да премахнете захарта от менюто си. Хората разказват истории, в които не са яли захар с месеци и това се е отразило много добре на здравето им. Така е, захарта причинява качването на килограми и е вредна. Но ние ще ви разкажем как реално ще се чувствате, ако изключите захарта от ежедневието си, само за седмица.

1. Ще разберете, че общо взето във всяка храна на планетата има захар.

Следващият път, в който тръгнете да ядете нещо, прочетете състава и вижте колко много захар съдържа, дори дъвките. Не забравяйте, че един грам се равнява на около 4 чаени лъжички. Ще установите, че всички храни имат поне 1 грам съдържание на захар. Повечето хора мислят, че когато се откажат от захарта ще спрат да ядат сладкиши, бонбони, няма да слагат захар в кафето си и т.н. Но ще разберете, че няма да можете да ядете и много от храните, които ядете за закуска, обяд или вечеря. 

2. Ще чувствате глад

Когато разберете колко много неща не трябва да ядете, ще се чувствате гладни постоянно. Въпреки че на много етикети пише "100% сок" "пълнозърнесто" и т.н. всички те съдържат захар. 

3. Няма да можете да спите

Тъй като организмът ви е свикнал да получава захар, когато спрете да му го давате, ще се чувствате отпаднали. Организмът ще е стресиран и няма да спите нормално. Възможно е да будувате цяла нощ. 

4. Ще се чувствате по-енергични, но само в началото

Ще бъдете по-енергични, по-усмихнати и по-щастливи. Но в един момент енергията ви ще се изпари.

5. Ще спестите много пари

Когато спрете да си купувате кафе и всякакви сладкиши, ще осъзнаете колко пари харчите за това. Като изключите тези неща от менюто си, ще спестите доста пари.

6. Ще свалите килограми

Това ще бъде резултат от лишението, на което се подлагате. Но кой няма да е щастлив да свали няколко килограми без да се подлага на тежки треноровки. 

7. Ще се отрази на настроението ви

Всеки човек има проблеми, но винаги всичко изглежда по-лесно след обилна порция шоколад. Когато спрете да приемате захар, настроението ви ще се развали и няма да можете да го повдигнете с малко шоколад.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay