Най-скъпото кексче в света

Къпкейк на цената от 1007 долара

Най-скъпото кексче в света носи името "The Golden Phoenix" ("Златният феникс") и  бе пуснато в продажба за рекордната цена от 1007 долара или 645 паунда.

Кулинарният шедьовър е създаден от най-качествения шоколад в света, който идва то Уганда, заедно с 23 листа от ядливо злато, които отговарят за кралския му дизайн. Направата му е в чест на отварянето на луксозното заведение Bloomsbury, намиращо се в Dubai Mall.

Освен тези две ценни съставки, "Фениксът" съдържа точното количество органично брашно и масло, внос от Англия, както и истинска ванилия, също от Източна Африка.

Златният десерт се сервира в позлатена чинийка от 24-каратово злато и златна лъжичка, в компанията на сочни червени ягоди. Като най-скъпото кексче в света, сервирането му също трябва да бъде специално. За целта се поръчва 48 часа предварително, за да бъде поднесено както трябва.

67 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 09.07.2012|10:33
не знам как някой би дал толкова много пари за едно кексче!просто е пълно безумие!ако сервитьорите в този ресторант работят на процент,сигурно си живеят царски
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay