Къпините са едни от най-пренебрегваните горски плодове, но и едни от най-вкусните и интересните. В случая са добавени към вкусен орео тарт, за свежест и разнообразие на вкуса.
Този десерт е чудесен за лятото, тъй като не се пече. Приготвя се изключително лесно и е чудесно допълнение към всяка лятна вечеря.
Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
24 броя бисквитки орео
5 с.л. масло
щипка сол
1 пакетче желатин
2 ч. къпини
1 с.л. портокалов сок
2/3 ч. сметана
2/3 ч. кондензирано мляко
200 грама маскарпоне
1/4 ч. мини бисквитки орео
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на едри трохи, като можете да използвате чопър.
Комбинирайте ги с разтопеното масло и щипка сол.
Изсипете готовата смес в тавичка и притиснете към дъното. Охладете за около час.
Междувременно в малка тенджера на среден огън сварете желатина и 3 супени лъжици вода, като разбърквате често, докато желатинът се разтвори, около 1 минута. Оставете леко да се охлади.
Сложете къпините в блендера и ги направете на пюре. Прецедете през сито в средна купа (трябва да имате около 1 1/2 чаши пюре). Отделете 1 супена лъжица пюре за заливка. Добавете портокаловия сок, желатина и щипка сол към останалото пюре от къпини и разбъркайте, за да се комбинират.
Разбийте сметаната с миксер. Бавно добавете кондензираното мляко и разбийте, докато се комбинира. Отделете малко сметана за топинг. С миксера на ниска скорост добавете сместа от маскарпоне и къпини и разбийте, докато се смеси добре.
Изсипете пълнежа върху готовия блат и отново охладете.
В средна купа комбинирайте запазена 1 супена лъжица пюре от къпини и запазената бита сметана.
Декорирайте с тази смес, като можете да използвате и останалите къпини и мини бисквитките.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |