Летните домати блестят заедно със сиренето в тази привлекателна рецепта за тарт с домати и Бри.
Нарежете го на малки парчета за идеалното лятно предястие или на големи и сервирайте като основно с пиперлива салата от рукола.
Имате остатъци? Покрийте ги с пържено яйце за засищаща закуска.
Не пропускайте балсамовата глазура, тъй като тя обединява цялото ястие с точното количество сладко, пикантно и вкусно.
Ето как да приготвите вкусен доматен тарт със сирене Бри:
Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
брашно, за поръсване
3-4 домата, нарязани на кръгчета
1 колело сирене Бри
сол и черен пипер
1 с.л. див лук
Балсамова глазура и листенца босилек, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200º.
Върху леко набрашнена повърхност разточете бутер тестото. Плъзнете тестото върху тава за печене. С помощта на нож направете граница около краищата. Замразете, докато стегне, около 15 минути.
Междувременно поръсете доматите с 1/2 чаена лъжичка сол и ги подредете на един слой върху чинии, покрити с хартиена кърпа. Оставете да престоят 10 минути, като смените хартиените кърпи, когато се намокрят. Попийте горната част на доматите с още хартиени кърпи, за да отстраните възможно най-много влага.
Нарежете сиренето и го подредете върху бутер тестото. Отгоре наредете доматите, като леко ги застъпвате.
Печете около 30 минути.
Поръсете с дивия лук, както и с малко сол и черен пипер. Полейте с балсамова глазура и отгоре сложете босилек.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |