Това е най-вкусният десерт за пролетта. Кой плод напомня повече за пролетта от ягодите?!
Необходими продукти:
За кората:
1 1/3 ч. брашно
1/4 ч. захар
1/2 ч. л. сол
10 с. л. масло
За пълнежа:
1/2 ч. сметана
2 пакетчета крема сирене
1/2 ч. захар
1 ч. л. ванилия
сока и кората от 1 лимон
За топинга:
700 грама ягоди, нарязани
3 с. л. сладко от ягоди
Начин на приготвяне:
Направете кората: Загрейте фурната на 250 градуса. В голяма купа разбъркайте брашното, захарта и солта. Добавете маслото и размесете тестото. Сложете тестото в тавата и го притиснете към дъното и стените. Печете около 25-30 минути и оставете да изстине.
Междувременно направете пълнежа: В голяма купа с помощта на миксер разбийте сметаната. В друга купа разбийте крема сиренето и захарта. Добавете ванилията и лимона и отново разбъркайте. Добавете разбитата сметана и разбъркайте.
Изсипете сместа във вече изстиналата кора и загладете.
Наредете ягодите отгоре, така че да покрият тарта плътно.
В малка купа сложете сладкото и 2-3 лъжици вода. Разтопете го в микровълновата и намажете тарта отгоре.
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 1 |