Рецепта за сладък и вкусен веган малинов чийзкейк

Рецепта за сладък и вкусен веган малинов чийзкейк
Pexels

Няма нищо сравнимо с вкусен кремообразен десерт от чийзкейк за празнуване на всеки повод. Но какво ще стане, ако можете да се насладите на същите вкусове и текстури без животински продукти? Ето къде се появява този малинов чийзкейк без млечни продукти. Той е лек, пухкав и с целувка с вкус на малина и шоколад.

Този лек и кремообразен веган малинов чийзкейк с черен шоколадов сос е идеален за всеки, който търси лесен десерт, който е вкусен и здравословен!

Съставки за основата:

  • 100 г фурми
  • 100 г бадеми
  • 25 г тъмно какао на прах, неподсладено
  • 15 мл кленов сироп

Съставки за чийзкейка:

  • 150 г кашу (накиснати във вода за една нощ)
  • 75 мл кокосово мляко
  • 45 мл кленов сироп
  • 30 мл лимонов сок
  • 25 г кокосово масло (разтопено)
  • 10 г ванилова паста
  • 100 г малини

За шоколадовия сос:

  • 60 мл кокосова сметана
  • 20 г кувертюр от черен шоколад
  • 10 г пудра захар
  • 10 г тъмно какао на прах
  • 5 g мадагаскарска ванилова паста

Рецепта за сладък и вкусен веган малинов чийзкейкPexels

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки за основата в блендер или кухненски робот и разбийте до хомогенна смес. Поставете сместа за основата в тавичка за торта или форма за чийзкейк и притиснете тестото равномерно. Поставете в хладилника да стегне.

Поставете накиснатите ядки кашу в сместа с кухненски робот на висока скорост, докато стане гладка, това може да отнеме известно време в зависимост от вашия уред. След като кашуто придобие гладка текстура, добавете кокосовото мляко, кленовия сироп, лимоновия сок, кокосовото масло и ваниловата паста към кухненския робот и разбъркайте сместа, докато всичко се смеси. Накрая добавете малините и разбъркайте до пълно смесване. Изсипете сместа за чийзкейк върху охладените основи, като внимавате да разделите сместа поравно между основите и поставете във фризера за 4 часа или за една нощ. 

Шоколадовият сос може да се приготви преди сервиране и да се съхранява в хладилник до една седмица. Ако стане прекалено гъсто в хладилника, поставете го в микровълновата, за да омекне за 30 секунди. За да направите шоколадовия сос, загрейте кокосовата сметана в тиган на слаб огън, докато заври. Свалете от котлона и разбъркайте шоколада, докато се разтопи. Добавете пудрата захар, какаото на прах и ваниловата паста и разбъркайте сместа, докато се разтвори – поставете тигана обратно на слаб котлон, ако сосът не се е разтопил напълно и разбъркайте на котлона, докато стане гладък. Оставете соса да се охлади и поставете в хладилника до необходимост. 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay