Няма нищо сравнимо с вкусен кремообразен десерт от чийзкейк за празнуване на всеки повод. Но какво ще стане, ако можете да се насладите на същите вкусове и текстури без животински продукти? Ето къде се появява този малинов чийзкейк без млечни продукти. Той е лек, пухкав и с целувка с вкус на малина и шоколад.
Този лек и кремообразен веган малинов чийзкейк с черен шоколадов сос е идеален за всеки, който търси лесен десерт, който е вкусен и здравословен!
Съставки за основата:
- 100 г фурми
- 100 г бадеми
- 25 г тъмно какао на прах, неподсладено
- 15 мл кленов сироп
Съставки за чийзкейка:
- 150 г кашу (накиснати във вода за една нощ)
- 75 мл кокосово мляко
- 45 мл кленов сироп
- 30 мл лимонов сок
- 25 г кокосово масло (разтопено)
- 10 г ванилова паста
- 100 г малини
За шоколадовия сос:
- 60 мл кокосова сметана
- 20 г кувертюр от черен шоколад
- 10 г пудра захар
- 10 г тъмно какао на прах
- 5 g мадагаскарска ванилова паста
Pexels
Начин на приготвяне:
Поставете всички съставки за основата в блендер или кухненски робот и разбийте до хомогенна смес. Поставете сместа за основата в тавичка за торта или форма за чийзкейк и притиснете тестото равномерно. Поставете в хладилника да стегне.
Поставете накиснатите ядки кашу в сместа с кухненски робот на висока скорост, докато стане гладка, това може да отнеме известно време в зависимост от вашия уред. След като кашуто придобие гладка текстура, добавете кокосовото мляко, кленовия сироп, лимоновия сок, кокосовото масло и ваниловата паста към кухненския робот и разбъркайте сместа, докато всичко се смеси. Накрая добавете малините и разбъркайте до пълно смесване. Изсипете сместа за чийзкейк върху охладените основи, като внимавате да разделите сместа поравно между основите и поставете във фризера за 4 часа или за една нощ.
Шоколадовият сос може да се приготви преди сервиране и да се съхранява в хладилник до една седмица. Ако стане прекалено гъсто в хладилника, поставете го в микровълновата, за да омекне за 30 секунди. За да направите шоколадовия сос, загрейте кокосовата сметана в тиган на слаб огън, докато заври. Свалете от котлона и разбъркайте шоколада, докато се разтопи. Добавете пудрата захар, какаото на прах и ваниловата паста и разбъркайте сместа, докато се разтвори – поставете тигана обратно на слаб котлон, ако сосът не се е разтопил напълно и разбъркайте на котлона, докато стане гладък. Оставете соса да се охлади и поставете в хладилника до необходимост.
0 | 1 |