Посветихме настоящата седмица на десертите и вече пети ден не можем да си поемем въздух от преяждане със сладкиши. Направихме си коледни сладки, пробвахме традиционния за Германия щолен, опитахме едно еврейско какаово изкушение, а вчера отдадохме заслужена почит на няколко "намусени" праскови.
Продължаваме традицията и посвещаваме петъчния ден на нов десерт. Колегите от Kulinar.bg ни подшушнаха как се прави линзер и бързаме да споделим рецептата с вас.
Необходими продукти
2 ч.ч. брашно
125 гр. масло
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
½ кг сини сливи (може и от компот)
Начин на приготвяне
Смесете всички продукти, без плодовете, в голяма купа. Замесете тесто и отделете ⅓ от него настрани. Разстелете по-голямата част във форма за торта и наредете нарязаните плодове. Отгоре настържете останалото тесто.
Печете около 25 минути във фурна на 200 градуса. Bon Appétit!
6 | 0 |