Ако сте любители на класическия английски пудинг или тортата Бейкуел, тези малки хапчици ще ви потопят в море от сладка свежест. Докато кокосовото масло е едно от най-полезните за тялото ни масла, кокосовите стърготини са много благоприятни за нашия апетит. А в комбинация с малините, вкусът е още по-неустоим!
Необходими продукти за 24 мъфинам
½ ч.ч разтопено масло
1 ½ ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
5 белтъка
1 ч.ч. малини (свежи или размразени)
1 ½ пудра захар (пресята)
70 г кокосови стърготини и още 2 с.л. за поръсване
3 с.л. смлени бадеми
...и средства: везни, мерителни чашки и лъжици, сито, 24 малки керамични чашки, плитка тавичка, телени скарички и, разбира се, точно време (таймери и часовници).
Начин на приготвяне:
Поставете 24-те керамични чашки в тавичката. В голям съд смесете брашното, бакпулвера, пудрата захар, смлените бадеми и кокосовите стърготини. Добавете маслото и белтъците. Разбъркайте всички съставки добре.
Пресипете получената смес в чашките и украсете с по една малинка и кокосови стърготини на върха. Запечете в предварително загрята на 175°C фурна за около 12-15 минути или докато мъфините придобият кафеникав цвят.
Проверете дали тестото е изпечено добре с помощта на дървена клечка за зъби. Охладете чашките за около 5 минути извън фурната. След това извадете цилиндричните сладкишчета от тях и ги поставете върху телената скаричка да доизстинат.
Мъфините могат да бъдат съхранени до 3 дни след приготвянето им в херметически затворен съд.
Oще сладки рецепти ще намерите на Jenite.bg във Facebook.
1 | 0 |