На почивка в Сардиния и с чаша вино в ръка

Остров Сардиния привлича с тайните си

Остров Сардиния предлага на туристите неповторима атмосфера, създадена от величествените стари сгради, прекрасните плажове, чудесните места за гмуркане и многобройните магазини, където може да усетите вкуса на различни сортове вина.

 

Някои хора вярват, че островът е наследник на митичната Атлантида. Догадките се появиха, когато преди няколко години бяха открити останки от мегалитни конструкции, разпръснати из целия остров.

 

Сардиния е наричана още Карибите на Средиземно море и е предпочитана дестинация за много туристи, които искат да се насладят на величествената природа и на екзотични деликатеси, които се предлагат само тук.

 

Продължителността на живота на острова е средно над 80 години – много по-дълга от тази на Стария континент. Според учените това се дължи именно на пенливото вино. Виното от Сардиния, съдържа молекули на веществото танин, които предотвратяват сърдечно-съдови заболявания като артериална склероза. Затова защо да не се докоснете до дълголетието на това екзотично място с чаша вино в ръка?

 

Винените магазини са навсякъде в Сардиния, а един от най-големите предлага на туристите посещение и през нощта, за да усетят уникалната атмосфера на мястото.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay