Най-високият хотел в света е в Хонк Конг

Най-високият хотел в света

Най-високият хотел в света е в Хонк Конг

Най-високият хотел в света отвори врати в Хонк Конг и примами първите си клиенти с ненадмината панорамна гледка към световноизвестното пристанище Виктория.

 

Извисявайки се на 490 метра височина, уникалният хотел Ritz-Carlton се помещава в най-високия небостъргач високо над шумните, претоварени улици на азиатския мегаполис.

 

Луксозният Ritz-Carlton предлага на клиентите си 360 градусова гледка от 118-тия етаж на Международния търговски център в Хонк Конг и се очертава като едно от най-скъпите места в града. Въпреки че южният китайски град може да се похвали с множество от свръхлуксозни места за отсядане, посетителите на Ritz-Carlton трябва да платят от 6000 хонконгски долара (770 долара) за стая до 100 000 хонконгски долара за президентския апартамент.

 

Освен 312 стаи за гости, луксозният хотел предлага на посетителите си най-високия бар в света, басейн на покрива на сградата, който е придружен от 19-метров екран за развлечение на плувците, както и най-голямата бална зала в града, разположена върху 930 квадратни метра площ.

 

Конкуренцията, обаче, дебне отвсякъде и Ritz-Carlton ще носи титлата най-висок хотел в света само до 2014 година, когато се очаква да бъде официално открит J-Hotel в Шанхай, разположен на 600 метра височина.

 

Цъфтящият китайски пазар се оказва ключов и за хотелиерския бизнес, като данни на веригата Ritz-Carlton показват, че китайските клиенти представляват около 35% от всички клиенти на луксозните хотели на компанията, докато преди 14 години те са били едва 3%.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay