Детоксикация от природата. У дома!

Фрешове, които ще премахнат токсините

Нямате време за спа и процедури, които да ви избавят от токсините, нали? Много от нас се чувстват виновни пред себе си, че все не стигат до правилното разпределение на задачите през напрегнатия ден, за да могат да бъдат полезни и за тялото си. Ето няколко лесни напитки, които спокойно могат да заместят прочистващите упражнения и не изискват кой знае каква подготовка.

 

Домашен сок от грозде. Въпреки че диетолозите масаово налагат гроздето като един от най-забранените заради захарното си съдържание плод, той е изключително полезен. Съдържа минерали, витамини и спомага организма ви да се справи по-бързо и лесно с токсините. Освен това, един пресен сок от грозде ще изчисти кожата на лицето и ще заздрави ноктите и косата ви. Отнема само 2-3 минутки, но запомнете - сложете в сокоизстисквачката зрънцата грозде - без да премахвате люспите. В тях са най-ценните съставки на плода.

 

Фреш от портокал. Лесен, познат, може би най-поулярната плодова напитка в света. Ако все пак не обичате да ядете портокала на закуска, защото беленето и рязането ви се виждат твърде "тежки задачи" за сутринта, направете си фреш. Важно е да не премахвате пулпата, защото там е това, което ще ви помогне да се освежите и да премахнете умората, ако не сте си доспали - много витамин C, минерали, влакнини. Тази комбинация е златна за здравето ви - ще се сбогувате с шлаките за минути и ще прочистите цялостно тялото си само за минути. 

 

Зеленуци, който не пие... Домат, морков, целина, магданоз, краставица, спанак, босилек, мента. Всички те са толкова полезни като напитка, колкото и когато ги хапваме пресни, току-що нарязани на салата. Съдържат изключително много витамини, микроелементи, детоксиканти и целулоза, която помага на стомаха да работи като по часовник. Можете да миксирате зеленчуците с цитруси - комбинацията е много свежа и приятна.

 

Чудният джинджър. На всеки по-голям пазар можете да намерите пресни корени от джинджифил, които са идеални, за да си спретнете напитка от това чудодейно растение. Напитката от този корен е абсолютният лидер в списък, избавящи ви от токсините. Освен, че прочиства, тя действа на принципа на фибрите, като подпомага храносмилането и освобождава от газове, тониза и загрява тялото. Как се приготвя сока от джинджър? Отрежете парче от корена, сварете го в литър вода, докато поомекне, за около 15 минути. След това го пасирайте в блендер, като го подправите с черен пипер. Ако вкусът й е прекалено силен, добавете малко лайм, той ще омекоти иначе доста екзотичния аромат.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay