Бъдещи родители, снимани в съня им

Представяме ви креативният проект "Waiting" - серия от фотографии от спалнята на млади "бременни" двойки

Бъдещи родители, снимани в съня им

Представете си следната картина: един ден се събуждате и осъзнавате, че всичките ви приятели са семейни. Нещо повече, с нетърпение очакват съвсем скоро да станат родители.

Така се озовавате в ситуация, в която темите за разговор в обкръжението ви се ограничават само до едно нещо – бъдещото бебе и всичко свързано с него.

Именно това се случва на руската фотографка Яна Романова, разказват колегите от Fitwell.bg.

"Беше ми адски трудно да свикна с тази мисъл. Както винаги, и тогава реших да се справя с проблема посредством фотографията."

Яна започва да снима бъдещи родители... в съня им. Ражда се креативният проект "Waiting" - серия от фотографии от спалнята на млади "бременни" двойки. Нейната работа може да разгледате в тази галерия.

Целта била семействата да се представят в абсолютно непринудена ситуация, без да позират. Затова Романова ги снимала рано сутрин, след като цяла вечер прекарвала в къщата им в очакване на правилния момент.

Двугодишният ѝ труд, в който се включват 40 двойки (както приятели, така и непознати, намерени чрез онлайн комуникация), проследява очакването на бъдещото бебе във всяка седмица от развитието му.

В един момент Яна осъзнала, че двойките, съгласили се да участват, са на възраст между 20 и 30 години, което я накарало да преосмисли значението на проекта.

"Те принадлежат на последното поколение, родено преди края на Съветския съюз, а децата им ще познават историята от този минал период само от книгите. Така проектът се превърна не само в каталог, представящ хора, които спят в различни пози, а портрет на поколението на младите родители в модерна Русия", обяснява рускинята.

Тя забелязала и нещо друго: че въпреки идентичната ситуация, в която се намират, семействата си имат свои позиции и ритуали за сън, различни от тези на другите. И още: всяко си има неповторими спални завивки!

Истината е, че по време на бременност "сънливите" навици на жената се променят и това няма как да не рефлектира върху съвместното "хър-мър" приключение. Но въпреки трудностите, едва ли има нещо по-хубаво от осъзнаването, че в леглото вече сте трима... Или повече.

Ако искате от Fitwell.bg да ви разказват за още интересни проекти, станете им другарчета във фейсбук.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 02.10.2013|15:14
Последните им дни преминали в спокойствие. :) След това започва най-хубавото.
4
Не е посочен 30.09.2013|12:35
Това е наистина много добре идея. Снимките са наистина много красиви!
3
Не е посочен 30.09.2013|08:59
Интересно хрумване на фотографката.
2
Не е посочен 28.09.2013|16:15
и с простаци се чудя как нон стоп се пълни.. като искаш да гледаш перфектни форми си купи плейбой и си махни клавиатурата,че нищо умно не произвеждаш.
1
Не е посочен 28.09.2013|11:27
Как не ви писна да си пълните сайта с дебели или с бременни жени?!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay