Диана Любенова и нейните роли

Актрисата за участието си в „Корпус за бързо реагиране“ и новата си роля – тази на майка

Преди половин година Диана Любенова прие една нова роля – тя стана майка на момиченце. След като последните месеци се отдаде активно на това призвание, актрисата изгря отново в светлините на прожекторите – този път заради участието си в новия български филм "Корпус за бързо реагиране".

Диана се превъплъщава в ролята на г-жа Георгиева, една доста силна жена, чийто съпруг (Мариан Вълев) е всичко друго, но не и благоверен. Георгиева е решена да получи възмездие за обидното отношение на мъжа си и обмисля да го постигне именно като наеме услугите на Корпуса за бързо реагиране – трима агенти-(не)професионалисти, които действат по доста нетрадиционнен начин.

Не бяхме чували името ти от известно време насам. Какво ново се случи с теб?
Предполагам, че няма човек, който вече да не знае, че аз съм майка от шест месеца.

Как се чувстваш като майка?
Много ми е приятно и изключително забавно.

Как реши да участваш в "Корпус за бързо реагиране"?
Получих тази покана преди две-три години. Режисьорът на филма Станислав Дончев, с когото работихме в "Забранена Любов", ме покани. След като ми даде сценария, аз го прочетох и ми се стори изключително забавен.

Впоследствие обаче се оказа, че няма достатъчно финанси, за да направи този филм, и проектът се забави. До това лято, когато ми се обади и каза, че е готов да снима. Аз бях много щастлива, но се оказа, че трябва да ме изчака мъничко, тъй като началото на филма съвпадна с раждането. В крайна сметка, всичко се случи както трябва.

Диана Любенова и нейните роли  

Героинята ти не е просто ревнива съпруга, която иска да хване мъжа си в изневяра – тя е доста силна и властна натура. Лесно ли ти беше да я изиграеш?
Не ми беше лесно, защото стилистиката на целия филм е доста лека и хумористична, а аз трябваше да съм сериозната жена, която всъщност страда от факта, че нейният мъжът ѝ изневерява. В интерес на истината, беше доста трудно този персонаж да се впише в тази стилистика. Но, както обичам да казвам, режисьори като Стамбата, които знаят какво искат, трябва да се слушат. А идеята му бе именно тази – моята героиня да е контра на всички останали, по-леки образи.

Има ли черти от нейния характер, които припознаваш в своя собствен?
Да, със сигурност. Аз, също като нея, съм силен характер и знам какво искам. Така да се каже, самата аз съм доминанта в реалния живот, така че мисля, че това много ми помогна при изграждането на този образ.

Ще се ориентираш ли към повече професионални ангажименти след участието си във филма?
И да, и не. В момента приоритет е дъщеря ми и всичко останало се върти около нея. Бих работила тогава, когато хората, които искат да ме ангажират професионално, са склонни да се съобразят с положението ми.

Ти си и майка, и професионалист - роли, които трябва да съчетават доста жени. Как успяваш да постигнеш този баланс?
Смятам, че жената, на първо място, не трябва да се измъчва с избора на едното или другото. На практика, станеш ли майка, ти вече си направила този избор. Не трябва да се опитваш да работиш и да страдаш, че изпускаш някакъв професионален ангажимент, в същото време да се измъчваш и да изпитваш чувство за вина по отношение на рожбата си.

Просто трябва да разбереш, че поне през първата година от живота на това дете, майката е изключително необходима. И, ако имаш ангажименти, трябва да се опиташ да направиш така, че не те да са на първо място, защото, както знаем, винаги едното нещо е за сметка на другото. Работата винаги трябва да е съобразена с детето, иначе просто няма смисъл.

41 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 21.02.2012|10:10
браво!повече жени като нея!
3
Не е посочен 20.02.2012|17:36
krasotnica
2
Не е посочен 20.02.2012|16:52
мрачна ми е тази
1
Не е посочен 20.02.2012|16:01
Жена за пример!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay