Защо се толерира от закона: Скандална нова професия "балонеса" превзема нощните клубове

Защо се толерира от закона: Скандална нова професия "балонеса" превзема нощните клубове
Canva

В морските курорти вече тече усилена подготовка за новия летен сезон, а работодателите кипят от идеи, с които да привличат повече клиенти. В стремежа си да са модерни и в крак с новостите, сред удоволствията на пазара се роди и професията балонеса. Така наричат момичетата, работещи по 4 часа на ден и без осигуровки, нито твърда заплата.

Задачата им е точно в полунощ да влизат в дискотеките, предлагайки на развеселените клиенти балони с райски газ, които въпреки забраната от закона и инцидентите с предрусани младежи, продължават да се харчат като топъл хляб.

Всеки работодател определя колко от ще изкарват девойките от балон, които са предимно секси момичета на около 18 години. Мизата тръгва от петдесет стотинки и стига до левче. Ако клиентът е доволен, може да остави и бакшиш, В Слънчев бряг и Несебър веселите балони са изключително актуални. С усмивка и усърдна работа се очаквало момичетата да заработват по 500 лева на вечер. В по-големите заведения се харчели около 1000 балона. Балонесите се движат с голяма паласка на кръста и флакончета за балони с райски газ. Не се налага да рекламират продукта, защото повечето посетители имат опит с употребата на газта, която комбинират с алкохол и други вещества.

Балонеса и хостеса, са две различни неща. Хостесите също са красиви момичета, но тяхната работа е да посрещат клиентите, да ги настаняват на подходяща маса, да приемат първите поръчки и т.н. Балонесите започват посред нощите. Те бяха актуални и миналото лято, предимно в баровете на Варна, но тогава професията не се беше пръкнала. Има заведения, които работят целогодишно, имат си постоянна клиентела от чужденци. А западняците знаят как да разпускат. Не са свенливи, нито стиснати. Като работят - работят, като се веселят – до дупка го правят.

В комбинация с алкохол или други наркотици дишането на райски газ може да доведе до трайни увреждания на централната нервна система и парализа, но кой ти мисли. Купон да става и бизнесът да върви, нали затова са летните дни и отпускарският сезон", коментират запознати с нощния живот по морето.

Според Националната здравна инспекция продажбата на веществото е незаконна и може да се сметне за престъпление, но въпреки това наказани от търговията няма. Имасамо предрусали, които са потърсили медицинска помощ овреме. Други припадали още при "първата си среща" с популярния оксид, който ги приспивал от раз. Дишането на райски газ било равносилно на употребата на наркотици. Разликата била в това, че ефектът от него траел много по-кратко време.

Макар и лек, райският газ също води до пристрастяване. Доказано е, че понижава кръвното налягане, предизвиква сърцебиене, внезапно изпускане на урина, увреждане на нервите, загуба на памет, депресия, психоза и още куп неща, за които медиците у нас отдавна алармират. Употребата му по време на шофиране не е желателна, защото нарушава координацията и пречи на водача на превозното средство да има бърза и правилна реакция. У нас дишането на балони с райски газ продължава вече 7 години, макар че в доста европейски държави тази практика се преследва строго от закона.

Източник: Kliuki.bg

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay