3 грешки, свързани с обяда, които всички правим

Поради които не можем да свалим излишните килограми

3 грешки, свързани с обяда, които всички правим

Менюто, което съдържа повече сухи храни и по-малко зеленчуци може да причини сериозни здравословни проблеми. Глутенът е един от виновниците за проблемите и излишните килограми. Отказването от него е едно много добро решение. Например може да замените пастата с ориз. Ето 3 грешки, свързани с обяда, които повечето от нас допускат:

  1. Контрол върху порциите

    Оризът и бобовите храни са пълни с протеини и фибри и е важно да ядете точно определеното количество. Много хора правят грешката да ядат двойни порции от полезните храни. Помислете внимателно какво количество храна ви е нужно, за да се нахраните и не прекалявайте.

  2. Липсата на зеленчуци

    Бобовите храни са зеленчуци, но тъй като имат високо съдържание на калории и въглехидрати, не би трябвало да са единствените зеленчуци в менюто ви. Можете да приготвите ястието с червени чушки, моркови, броколи, карфиол и т.н. или да добавите към обяда си една купа прясна салата. Зеленчуците са с ниско съдържание на калории, високо съдържание на фибри и вода, което ги прави много полезни за организма. Те ни засищат без да допринасят за качването на килограми.

  3. Без мазнини

    Поради някаква причина хората смятат, че ако ядат мазнини ще бъдат дебели. Това не е правилно. Има полезни мазнини, които потискат апетита за по-дълго време и помагат при отслабването. Няколко парчета авокадо, някакъв дресинг или малко бадеми ще ви се отразят добре.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay