3 начина да се преборим с подутия корем

Досадният подут корем

3 начина да се преборим с подутия корем

На всички нас се е случвало поне веднъж в живота да тръгнем да обуване чифт дънки и да не успеем да ги закопчаем. Знаем, че до вчера са ни ставали, а няма как магически за един ден да сме напълнели с 5 килограма.

Ако и вие сте изпадали в подобна ситуация, значи знаете, че няма място за паника – просто страдате от подут корем. Често срещан и неприятен, но лесно преодолим проблем.

Има няколко неща, които може да направите, за да се справите с подутото коремче, което понякога може да помрачи цял един ден.

Избягвайте натрий.
Много хора посягат към солницата още преди да са опитали яденето си. Това, което те не знаят обаче е, че много от нещата, които ядем вече съдържат достатъчно сол и съответно натрий. Толкова, че да доведат до задържане на течности в организма и подуване на стомаха. Китайската храна, пицата, дори една обикновена гръцка салата съдържа достатъчно сол и без да й добавяме допълнително. Някои лекари препоръчват дневната доза натрий за възрастни да не надвишава 2,300 мг. (една чаена лъжичка), а за някои, които имат специфично здравословно състояние е дори 1,500 мг.

Хранете се с фибри.
Н
ищо не спомага повече за подуването на корема от бавната храносмилателна система. Запекът определено не е най-приятната тема за размисъл, но ако режима ви на хранене не включва достатъчно количество храни, богати на фибри, то може и да ви се наложи сериозно да се замислите за него. Най-лесно може да си набавите нужното количество фибри на ден, като хапвате повече пълнозърнести храни.

Не се оставяйте жадни. Когато става дума за подуване на корема, водата може да се окаже най-добрият ви приятел. Поддържайки организма си добре хидратиран, вие му позволявате да се пречиства редовно от натрупания в него натрий. Тялото ви прави това естествено, вие само му помагате като пиете повече вода. Особено ако хапвате повече фибри, задължително трябва да приемате минимум 9 чаши вода, за да ги поддържате "в движение".

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay