Диети, бедни на мазнини, могат да имат опасни последствия за здравето

Създаването на хранителен режим, беден на мазнини и холестерол, може да има ужасни последствия за здравето

Диети, бедни на мазнини, могат да имат опасни последствия за здравето

Диетите, бедни на мазнини, не успяват да се справят с проблема с наднорменото тегло, като в същото време хапването между отделните хранения е това, което прави хората дебели. Трябва да се консумират храни като месото, рибата и млечните продукти, както и  полезни мазнини като тези в авокадото. Яденето на мазнини не ви прави дебели.

Наситените мазнини не причиняват сърдечни болести. В същото време пълномаслените продукти като мляко и сирене имат обратен ефект и всъщност предпазват сърцето. Преработените храни с ниско съдържание на мазнини или холестерол трябва да бъдат избягвани, а болните от диабет тип 2 трябва да консумират богати на мазнини храни, а не такива, в чиято основа са въглехидратите.

Необходимо е  захарта да бъде избягвана на всяка цена, хората не трябва да броят калориите при хранения, а идеята, че спортуването може да замести здравословния хранителен режим е мит. Диета, която е бедна откъм пречистени въглехидрати, но богата на здравословни мазнини, е ефективен и сигурен начин за предпазване от излишни килограми и помага за отслабването, като също така намалява риска от сърдечни болести.

Най-естествените и хранителни продукти - месо, риба, яйца, млечни продукти, ядки, семена, маслини авокадо, съдържат наситени мазнини. Продължаващата демонизация на естествените мазнини кара хората да се отдръпват от високо хранителни, полезни и помагащи за здравето храни.

Науката за храненето е "покварена от търговско влияние". Също както големите цигарени компании си осигуряват "лоялността на учените", след като е установена връзката между пушенето и рака на белите дробове, така влиянието на хранителната индустрия представлява "значителна заплаха за общественото здраве".

Източник: БГНЕС

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay