Как да поддържате добра форма без тренировки и диети?

Следвайте тези прости стъпки за красиво тяло и добър тонус

Как да поддържате добра форма без тренировки и диети?

Много хора се интересуват от начините за отслабване, които не включват изтощителни тренировки или мъчителни диети. Ежедневното потене в залата не е за всеки, а и изисква повече свободно време. Диетите пък могат да се окажат трудни за спазване, а и понякога са доста опасни за здравето.

Можете спокойно да се откажете от тренировките и диетите поне за момент. С помощта на няколко прости и лесни трика ще направите ежедневието си по-приятно, а тялото ви ще стане по-фино и здраво.

1. Не се вманиачавайте
Колкото по-обсебени сте от мисълта за онези пет излишни килограма, толкова по-трудно ще ви бъде да ги свалите. Позитивното мислене е първата стъпка към успеха. Обичайте тялото си и го приемайте с всичките му недостатъци. Когато престанете да се вглеждате прекалено в малките си несъвършенства, проблемът ще си отиде неусетно.

Как да поддържате добра форма без тренировки и диети?

2. Яжте малко, но по-често
Най-важният съвет е да не пропускате закуската. Хапнете ябълка, препечена филийка или няколко бисквитки - хубаво е да имате нещо в стомаха. Старайте се да не излизате от вкъщи, без да сте закусили. Метаболизмът ви ще заработи правилно, когато започнете да се храните редовно. Това ще доведе и до сваляне на излишните килограми и добър тонус.

3. Пийте много вода
Препоръчителната дневна доза е два литра, но количеството може да варира според килограмите ви. Напълнете двулитрово шише с вода и си поставете за цел да го изпиете в рамките на деня. Може да измервате водата и с чаши. В такъв случай трябва да изпиете приблизително 8 чаши с вода за един ден.

За още по-добри резултати можете да пиете по чаша зелен чай 30 минути преди хранене. Зеленият чай безмилостно гори мазнините по тялото.

4. Не гладувайте!
Гладуването не е диета и с него не се постигат положителни резултати.  Гладът само ще стресира тялото ви и то ще започне да складира още по-внимателно всяка калория, която приемате. Докато гладувате, е по-вероятно не да свалите килограми, а да задържите старите. Освен това апетитът ви ще се повиши и е възможно да хапвате повече, когато има храна около вас.

Как да поддържате добра форма без тренировки и диети?

5. Правете си пълен детокс поне веднъж годишно
Детоксът е много важен, защото премахва токсините  от тялото ви. Много специалисти препоръчват да го правим поне веднъж в годината, за да рестартираме всички системи в тялото си. Детоксът може да се направи с много прости и натурални методи.

Най-лесно е да си правите прясно изцедени сокове и смуутита от плодове и зеленчуци. Чрез тях тялото ви ще си набавя нужните вещества, а храносмилателната ви система ще се пречисти. Така ще успеете да отслабнете по-бързо и по полезен начин.

6. Танцувайте!
Танците са най-добрата тренировка. Ясно е, че не всеки ден ще сте в настроение за танци, но поне през уикенда можете да се отпуснете. Дори не е задължително да ходите на дискотека. Пуснете си някоя любима песен вкъщи и се развихрете.

Ще стане още по-весело ако се включи цялото семейство. Доказано е, че един час танцуване гори 450 калории. Оказва се, че това е най-забавната техника за стягане и оформяне на тялото.

Как да поддържате добра форма без тренировки и диети?

7. Обърнете се към хронобиологията
Хронобиологията е наука, изучаваща условията за възникване, природата, закономерностите и значението на билогичните ритми, а също и връзката между биоритмите и здравето на човека. Според нея трябва да консумираме определени неща в определен час от деня.

Сутрин е добре да хапвате повече протеини и липиди (които се съдържат в сиренето, яйцата, млякото, пълнозърнестия хляб). За обяд наблягайте отново на протеините и избягвайте въглехидратите. Може да обядвате салата плюс месо по ваш избор. За вечеря е най-полезно да ядете зеленчуци, риба, кисело мляко, картофи или ориз.

За още здравословни съвети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay