Ето я скандалната ягодова диета на Виктория Бекъм

Ето я скандалната ягодова диета на Виктория Бекъм
Canva

Виктория Бекъм се превърна в уважавана бизнес дама и моден дизайнер, като отдавна изостави образа на съпругата на футболист. Именно Виктория е автор на екстремна версия на диетата с ягоди, която придоби популярност през 2004 г. Диетата се състоеше само от едно хранене на ден, състоящо се от ягоди.

През 2014 г. Ким Кардашян последва подобна версия на диетата, която включваше ягоди на всяко хранене няколко дни в седмицата, както и ягодови смутита като леки закуски. Тази версия на диетата осигурява около 1200 калории на ден и включва ягоди във всяко хранене и лека закуска.

Въпреки че може да има известна истина в идеята, че ягодите подпомагат свалянето на килограми, няма надеждни научни доказателства в подкрепа на твърдението, че ягодите изгарят мазнините по-бързо от други храни. Има обаче доказателства, които предполагат, че консумацията на повече плодове и зеленчуци като цяло ще ви помогне да постигнете целите си за отслабване.

Диетичният план с ягоди включва премахване на голяма част от нездравословната храна и замяната ѝ с ароматния плод. Най-популярното меню се състои от четири до шест порции замразени ягоди на ден. Дори тортата за рождения ден на г-жа Бекъм е направена изцяло от сурови плодове, без блатове и кремове!

Една порция е еквивалентна на две чаши пресни горски плодове. Други храни, които могат да се консумират по време на диетата с ягоди, включват натурално кисело мляко, сирене (обикновено твърдо), пълнозърнести тестени изделия, оризови сладкиши и лимонада без захар.

Една чаша ягоди съдържа 3,0 грама диетични фибри, които повечето възрастни трябва да консумират ежедневно. Фибрите в ягодите помагат за понижаване на холестерола и контролират нивата на кръвната захар.

Те също така осигуряват усещане за ситост, така че са важна част от диета, която намалява калориите и стимулира свалянето на килограми. Ягодите съдържат много малко калории - една чаша съдържа едва 48. Можете да изядете 2 чаши само за 96 калории, ако искате повече плодове в диетата си или желаете да задоволите глада си, без да надвишавате дневната си цел за калории!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay