Спим по-малко, ядем повече

По-малко сън - повече храна

Спим по-малко, ядем повече

Хората с нормално тегло, които спят малко, ядат много повече от тези, които се наспиват добре.   

 

Това разкрива ново изследване на учени от Колумбийския университет.

 

Те открили, че възрастните, които спят по-малко, приемат средно с по 300 калории на ден повече от тези, които спят достатъчно. Допълнителните калории идват предимно от наситени мазнини, които могат да доведат до напълняване.

 

Жените като че ли са най-засегнати от липсата на сън. Те приемат средно по 329 калории повече на ден, ако не са си починали добре, докато мъжете ядат храни със средно по 263 калории отгоре.

 

Изследователите достигнали до това заключение, след като проследили 13 мъже и 13 жени с нормално тегло. Те наблюдавали техните хранителни навици в продължение на шест дни, в които мъжете и жените спали само по четири часа на нощ, а след това още шест дни, през които сънят им продължавал по девет часа.

 

"Ако се запази тази тенденция на хранителния избор при хората, които спят по-малко, това може да ги предразположи към затлъстяване и да повиши риска от сърдечно-съдови заболявания", споделят изследователите от асоциацията American Heart. 

 

Все пак експерти отбелязват, че научното изследване не е било поставено на същия вид контрол, както изследванията, публикувани в специализирани научни списания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay