5 случая, в които е напълно приемливо да обичате хаоса в дома си

Невинаги може да бъде подредено!

5 случая, в които е напълно приемливо да обичате хаоса в дома си

Всички искаме домовете ни да бъдат чисти и подредени, но понякога е много трудно това да се случи. Отвсякъде чуваме съвети как да бъдем по-подредени и как да организираме пространството у дома, но днес ще ви дадем един малко по-различен урок. Ще ви научим да цените хаоса и да го приемате. Понякога той е не само неизбежен, но и нужен.

Ужасно стресиращо е постоянно да се опитвате да сложите ред вкъщи и да се стараете всичко да е изрядно. От време на време се нуждаете от малко почивка. За целта трябва да приемете, че понякога ще бъде малко разхвърляно. Днес ще ви представим няколко случая, в които е напълно нормално да не бъде подредено.

Когато имате гости за вечеря
Няма нищо по-нормално - повече хора, повече бъркотия. Няма как да очаквате домът ви да остане в идеален вид, когато имате гости. Ще има чаши и чинии по кухненския плот, някоя напитка може да се разлее, а ако има деца - тогава играчките ще са навсякъде - по пода, дивана и дори върху масата. Ще почистите, когато гостите си тръгнат и няма за какво да се тревожите по време на вечерята. Просто се насладете на вечерта, без да мислите за безпорядъка около себе си.

5 случая, в които е напълно приемливо да обичате хаоса в дома си

В детската стая
Неслучайно детската стая носи такова име - тя е на децата. Те решават как да я организират и кога е време да я почистят. Естествено, родителят не бива да оставя стаята им съвсем на произвола на съдбата, но трябва да научи децата си сами да се стремят към чистотата и подреждането. Приемете, че стаята на детето няма как да бъде в перфектно състояние. През деня ще бъде пълна бъркотия, но те трябва да знаят, че вечерта трябва да приберат всички разхвърляни играчки.

По време на празници
Нормално е по време на празници хората да се сбират в домовете си и да прекарват време заедно. Приемете, че домът ви ще бъде подреден само в първите 2 минути след появата на роднините. След това по земята ще има опаковки от подаръци, а в кухнята ще настане истински Армагедон - разлято кафе, купи със салати и много деца, пищящи от вълнение. От тази гледна точка празниците са стресиращи, но си заслужават заради цялото щастие и обич, с което ви даряват.

5 случая, в които е напълно приемливо да обичате хаоса в дома си

Когато ремонтирате
Няма такова нещо като чист, спретнат и подреден ремонт. Ремонтите създават още по-голяма бъркотия от първоначалната, но хубавото е, че след тях домът става много по-чисто и красиво. Всичко, което трябва да направите, е да се въоръжите с търпение и да не се стараете стаите да светят от чистота, когато са в ремонт - това просто е непосилно.

Когато сте болни
Всичко, което трябва да правите, когато сте болни, е да си почивате и да забравите за домакинските задължения. Не се притеснявайте за разхвърляните носни кърпи и кутийките с лекарства, които за из целия ви дом. Позволено ви е да се отпуснете и да поразхвърляте малко.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay