Домашна карамелена заливка за гофрети и палачинки

Домашна карамелена заливка

Домашна карамелена заливка за гофрети и палачинки

След като вече можем да приготвяме домашни гофрети, не ни остава нищо друго, освен да се научим да си правим сами и карамелена заливка. Оказа се проста (и доста калорична) кулинарна глезотия, която може да разнообрази не само хрупкавите гофрети, но и всякакъв вид палачинки, сладоледи, кремове, млечни напитки или сладкиши.

 

Продукти

  • Жълтъците от 2 яйца
  • 300 гр. захар
  • 70 гр. масло

 

Приготвяне

  • В купа се разбиват двата жълтъка, 100 грама захар и предварително разтопеното масло.
  • Останалата захар се разтопява на котлона в метален съд с една супена лъжица вода. Бърка се до получаване на ароматен карамел със златисто-кафяв цвят.
  • С миксер отново се разбива сместа от жълтъците и маслото, като на тънка струйка се изсипва към нея вече готовия карамел.
  • Бърка се 1-2 минути, след което сместа е готова за консумация.
6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay