Пилешките хапки са любима храна и на малки, и на големи. Препичането на галетата във фурната е тайната за получаване на този прекрасен златистокафяв цвят и изключително хрупкава текстура на тези хапки. Другата тайна е подправянето и на самото месо, преди да бъде панирано.
Ето как бързо и лесно да приготвите вкусни пилешки хапки вкъщи:
Необходими продукти:
1 1/4 ч. галета
1 с.л. олио
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лук на прах
1 к.л. черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
спрей за готвене
1/3 ч. брашно
1 яйце
700 грама пилешко месо
чеснов сос или горчичен сос, за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса. В голяма купа сложете галетата и олиото. Разбъркайте добре и разстелете галетата върху хартия за печене. Запечете за около 5 минути, докато добие златист цвят.
Върнете галетата в купата. Добавете чесъна на прах, лука на прах, черния пипер, червения пипер и 1/2 чаена лъжичка сол.
Пригответе решетката на фурната и я напръскайте със спрей за готвене.
Сложете брашното в плитка чиния.
Разбийте яйцето в друга плитка чиния.
Подправете пилешкото месо с малко сол. Потопете пилешките хапки в брашното, след това в яйцето и накрая ги оваляйте в галетата.
Наредете пилешките хапки върху решетката.
Печете хапките на 180 градуса около 15 минути.
Сервирайте със сос по желание.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |