Необходими продукти:
8 пилешки бутчета
4-5 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
4-5 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
Сок от един лимон лимон
Сол
Прясно смлян черен пипер
Червен пипер на люспи
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете соевия сос, олиото, чесъна и лимоновия сок. Овкусете със сол, черен пипер и щипка червен пипер на люспи. Добавете бутчетата и ги разбъркайте в сместа. Охладете и оставете да се маринова от 30 минути до една цяла нощ. Загрейте фурната до 230 градуса.
Поставете пилето върху тава с хартия за печене и изпечете до златисто за около 20 до 25 минути, като обърнете в средата на готвенето.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |