Това вкусно ягодово сладко може да се съхранява около 2 седмици в хладилника и върви чудесно с кисело мляко или с мъфини!
Необходими продукти:
1 кг ягоди, разрязани на две
1 ч. захар
2 с. л. лимонов сок
щипка сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа намачкайте ягодите.
В голяма тенджера на умерен огън сложете ягодите, захарта, лимоновия сок и щипката сол. Оставете да заври и гответе, докато се сгъсти и мехурчетата напълно покрият повърхността, около 20 минути. Оставете да се охлади, след това изсипете в буркан с плътно прилепващ се капак и оставете да се охлади до стайна температура. Поставете капака и го съхранявайте в хладилника.
Сладкото може да се съхранява в хладилник до 2 седмици.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |