Една топла вана е това, от което се нуждаете при стрес

Една топла вана е това, от което се нуждаете при стрес

В забързаното ежедневие не можем да усетим колко много ни натоварват някои задачи. Прибираме се и  се захващаме с домакинските задължения и така без почивка. После се чудим защо още млади имаме високо кръвно, сърдечни проблеми, заверско главоболие и куп други проблеми.

Никой не се сеща, че имаме нужда от време за себе си, за да се справим със стреса успешно и да преминем към следващите си задачи. Има един позабравен и особено ефективен начин да се отървем от стреса и това е класическата вана.

В днешния безумен модерен свят повечето от нас пропускат едно важно нещо от нашите списъци със задачи - релаксът. Всички сме наясно, че стресът може да доведе до много поражения върху тялото, буквално да ни разболее. Ето защо ваните - макар и по-старата си версия – се радват на все по-голям интерес.

Когато сте във ваната, всъщност, не можете да правите нищо друго и това ви принуждава да изчистите ума си и да се заредите със спокойствие. Времето за къпане може да бъде наистина страхотно за ума, тялото и духа, подновявайки енергията ви.


За да има наистина релаксиращ ефект вашата вана, направете следното:

1. Направете ваната като душ кабина - място, където можете да се отпуснете и да бъдете сами. Има ли ключалка на вратата? Използвайте я. Определено ще има ефект. Така ще сте сигурни, че никой няма да ви безпокои.

2. Вземете си чаша чай или ли дори от любимото вино, за да се насладите на времето във ваната.

3. Изключете ярките студени светлини и се къпете на светлината  на запалени свещи. Приложете ароматерапията със свещи с восък на основата на соя с аромати на основата на изцяло натурално етерично масло, които са страхотни за сетивата. Такива са хвойната и шафрана, касиса и палисандровото дърво. Или помислете за запалване на електрически свещи, за да не изгорите случайно косата си или да пламне нещо лесно запалимо край вас.

4. Пуснете си успокояваща музика.

5. Оставете телефона навън, за да можете да не чувате звуковите сигнали и съобщения - освен ако не го използвате за възпроизвеждане на музика, а в този случай го нагласете на самолетен режим.

6. Вземете си книга, ако желаете - истинска, със страници, а не таблет, който ще загине, ако падне във водата, и оставете кърпа близо до вас, за да можете да пипате книгата със сухи ръце.

7. Използвайте спокойното време за медитация.

8. Добавете етерични масла (опитайте с капки от  успокояващите аромати) или опитайте богати масла за баня. Можете да опитате със сладко соево масло, мед и витамин Е, които подхранват кожата, и  с масло от шеа и какао за овлажняване.

9. Добавете лечебни соли за вана. Накисването в гореща вода може да помогне за облекчаване на всякакви мускулни болки и дискомфорт, които имате. В солите има магнезий, който прониква в кожата и мускулите абсорбират, като допълнително помага на тялото ви да се отпусне.

Твърде възможно е да се изкушите бързо да напуснете ваната, за да се върнете към нормалния си живот, но е добре да останете във ваната, докато водата се охлади. Препоръчително е да бъдеш егоист и да си отделиш време да се отпуснеш за час.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay